kulonbsegek

tiz napja vagyok Magyarorszagon, de mivel eddig az erdoben voltam, meg a szulinapomat unnepeltuk, aztan meg beteg voltam, nem olvastam hireket. most vegre pihenek es elolvastam a hireket. es bar tegnap keszult el a gyonyoru lakasfelujitas, ragyogo, gyonyoru nyar van, es meg fontosabb, itt vannak a barataim, elkapott a kenyszer, hogy kirohanjak az utcara, be azz autoba es meg se alljak hazaig. ami Maastircht.

kicsit mar lenyugodtam es probalom megfogalmazni, hogy miert is. mi a kulonbseg. 

az elso, leginkabb szembeotlo, hogy barmi tortenik, arrol leiras van. kb: EZ SZAR. es itt megall. es akkor jonnek a trollkodasok: NEM,  TE VAGY A SZAR. 

es ennyi. szamomra a legfontosabb kulonbseg a ket orszag kozott, hogy otthon ekkor jon az igazi resze a tortenetnek. oke, ez most akkor nem jo, de miert nem, mi az pontosan, ami nem, hogy lenne jo, hogyan jutunk el oda, ki, mikor es mit fog csinalni, mikor ulunk le ujra, hogy kiertekeljuk a helyzetet, honnan kerunk segitseget, kik a szakertok. 

es meg sorolhatnam. az utan, hogy ez szar (nem, ok ezt igy sose mondanak, 'ez igy nem jo nekem most'lenne a megfogalmazas) meg van legalabb 20 kerdes, valtoztatas, cselekedet. 

itt vannak a menedekkerok. jajj. de szar. felek - magyar megoldas: vigyetek innen, ne is lassam. holland megoldas: interkulturalis reninget mindket oldalon, integracios projektek, szocialis felelossegvallalas.

barataimmal beszelgettunk az adozason. nekem pl eleg jo fizetesem van, ezert havonta 1400 euro adot fizetek. es ebben nincs benne a tb, a nyugdij, a lakas es a kocsiadom. ez mind arra megy, hogy a hajlektalanok, a menekultek, a barkiakiraszorul, ne kriminalizalodjon, hanem eselye legyen jol, MELTO modon elni. 

most ennyi jott ki belolem. csokolom.