merengés a portásszindróma nemzetközi voltáról

az új helyen,a hová a lelkészség költözött van egy házmester. afféle mindenes, gondnok, stb. nevezzük Huub-nek. merthogy ez a neve :)

szóval Huub szereti a szabályokat és szeret ellenőrizni. ami a gond, hogy mi vagyunk a bérlők, akik kurvasok pénzt fizetünk azért a helyért. a múlt héten voltunk az igazgatónőnél, aki szólt is nekünk, hogy  vele beszéljünk, mert az említett úr szereti a maga szabályait kitalálni.

ma ezért bementem az igazgatónőhöz és megkértem nem a magam, hanem az egész lelkészség nevében, hogy kérje meg Huuböt, ne nyisson be kopogás, vagy bejelentés nélkül semmilyen megbeszélésünkbe, hogy legyen tekintettel arra, hogy nálunk az angol a hivatalos nyelv és a jelenlévők többsége nem beszél hollandul. valamint mi van, ha egy lelkészségi programba, vagy lelkigondozásba gyalogol bele?

öt perc múlva épp megbeszélésem volt az egyik kollégámmal, amibe (kopogás után!) benyitott Huub, nem kérdezte zavar-e, csak odajött elém, felém tornyosult és tört angolsággal közölte, hogy Darling, ha velem van bajod, tőlem kérdezz, ne az igazgatónőhöz mászkálj, majd elkezdett hollandul beszélni a kollégámmal és kivitte őt a teremből.

nem tudtam, hogy sírjak, vagy nevessek, úgyhogy inkább vinnyogva röhögni kezdtem...