változatok sajt chips-re

Biztos ti is szeretitek, amikor a kaja sütése közben kicsit kifolyik a sajt, megpirul és megszilárdul. nos ez az alap, amit az inzulin rezisztensek, mint én, használnak.

van az, hogy chips. ilyenkor fogom a bármilyen reszelt sajtot és vagy serpenyőbe egyengetem, mint egy palacsintát és 2-3 percig rotyogtatom, vagy tányéron mikróban. mindkettőnél úgy van, hogy amikor már felbugyogott, kiveszema/leveszema tűzről és egy spatulával kirakom hűlni, amikor már kicsit megszilárdult. teljesen hagyom kihűlni, fölvágom, vagy összetöröm, egy egyszerű pestoval (lásd előző bejegyzés) fincsi lájtos vacsora.

aztán van olyan, mikor a serpenyőben rotyogó sajt tetejére ráöntök tejszínnek felvert tojást, amikor az kezd megszilárdulni, akkor dobálok rá mindenfélét, tudod, újhagyma, paprikakockák, paradicsom, csíra, miegymás, aztán félbehajtom az egészet és tányérra szedem.

és akkor még lehet az, hogy csak sajt, de amikor kiszedem, de még mielőtt teljesen megdermed, berakom egy szalvétatartóba, amitől taco shell alakja lesz és aztán taco-szerűen megtöltöm és tádá.

hát így van ez a sajt chips-szel.