meal prep

rakaptam az etel elokeszitesre. nincs ebben semmi extra, nagymamam vilag eleteben megtervezte a heti menut, egyszer ment vasarolni a heten, csak o naponta fozott. mivel hetfotol szerdaig 12 orat dolgozom es meg csutortokon is parat, egy-ket honapja elegem lett az "egyunk valamit"-bol es azota megtervezem a menumet. 

penteken, ami mar szabadnap, megtervezem a hetvegi es az elvivos kajakat es bevasarolok, vasarnapig akkor fozok, mikor eszem, vasarnap delutan pedig megfozok elore a hetre. 

sokan, akik szinten toljak a meal prep-et, egy etelt foznek, de keptelen lennek hetszer ugyanazt enni. ugyhogy negy dupla etelt fozok. ez okosan elore megtervezve (sutohely, gazrozsak, salatak, stb) egy, egy es negyed ora. kozben megy a fozos playlist, sok tancolas, finomsagok, jojez.

most fejeztem be az ehetit. egy adasonkent ha kihultek, mennek a hutobe es amikor reggel pakolok, kivalasztok kettot aznapra.

az eheti menu:

saksuka, lasagna (teszta helyett padlizsannal), thai curry hatfele zoldsegbol, sult tofuval es egy kaposzta-repa-alma salata tahinis joghurt ontettel.

mellekhatasa ennek a folyamatnak, hogy a heti kajam 60-70 helyett max 30 euroba kerul, ami leven, hogy csak bio zoldseget eszem, es nem eszem szenhidratot es feldolgozott elelmiszert, szerintem meno. plane amiket a megmarado 100-120 eurommal csinalok. :) 

(a kep egy regebbi vasarnap keszult)

Image may contain: table, food and indoor